Over

De Interculturele Werkgroep Wageningen (IWW) streeft naar meer begrip tussen de diverse culturen in Wageningen. Zo ontstaat een echt intercultureel Wageningen in plaats van veel culturen naast en vaak tegen elkaar.

De IWW organiseert daarvoor activiteiten met cultuur en discussie. Jaarlijks zijn er bijeenkomsten: in maart in het kader van “Dag tegen racisme en discriminatie” en in december in het kader van de “Dag van de mensenrechten” naast andere initiatieven. Ook heeft de werkgroep regelmatig contact met de gemeente en andere instanties om de belangen van de migranten naar voren te brengen, zodat zij beter kunnen participeren in de Nederlandse samenleving.

Op het moment vinden de meeste activiteiten van de migranten en onze werkgroep plaats in Wijkhuis De Nude.

Sinds de jaren zeventig werken diverse groepen migranten samen om activiteiten voor hun achterban en de overige Wageningers te organiseren. Tot in de jaren negentig was er een gezamenlijk eigen pand: “La Fraternité”.

De Interculturele Werkgroep Wageningen bestaat nu uit leden van : St. Nyamakalaw, Inloopcentrum Markt 17, Ixesn Wageningen, Buddy coördinator, Shaanti Dal, Humanistisch Verbond, Raad van Kerken, Solidez, TUSMO, De Chinese Vereniging, Shout Wageningen en Otherwise. De werkgroep wordt ondersteund door Wijkgericht Werken Gemeente Wageningen.

Er is ook een Facebook-pagina. Die deelt ook berichten en activiteiten van niet-aangesloten organisaties die bijdragen aan het interculturele Wageningen. De pagina is op www.facebook.com/IntercultureleWerkgroepWageningen te vinden.